De zoektocht van Kwai Chang Caine


In de VS van de negentiende eeuw is Kwai Chang Caine een rare snuiter. Hij drinkt geen alcohol, eet geen vlees en rijdt geen paard. Op blote voeten reist hij door een wereld van cowboys, boeren en kwaadwillende landeigenaren. Zijn enige bezit zijn de kleren die hij draagt en een fluit.

Bovendien is Kwai Chang Caine een halfbloed-Chinees. Hij is opgegroeid in een shaolin-klooster in China, waar hem de oosterse filosofie is bijgebracht. Hij moet vluchten als hij de moordenaar van zijn meester Po heeft gedood. De moordenaar blijkt een neef te zijn van de keizer.

Zijn vlucht brengt hem in tot in de VS. Daar hoort Caine dat hij een halfbroer heeft. Tijdens zijn zoektocht naar zijn broer Danny helpt hij mensen die in de problemen zijn gekomen. Zijn oosterse wijsheid en kennis van de vechtkunst kung fu komen hem daarbij goed van pas, maar brengen ook de huurmoordenaars van de keizer steeds weer op zijn spoor, waardoor hij nooit lange tijd op dezelfde plek kan verblijven.

David Carradine als Kwai Chang CaineDe serie Kung Fu telde 62 afleveringen die tussen 1972 en 1975 werden uitgezonden. David Carradine kreeg de rol van de volwassen Caine, zijn zoon Keith Carradine speelt hem als tiener en Radames Pera als jongen. Dat Carradine de rol kreeg was tegen het zere been van Bruce Lee, die zichzelf meer geschikt vond omdat Carradine helemaal geen Chinees is maar Amerikaan. Om de Chinese gemeenschap tevreden te stellen, werden diverse Chinezen aangenomen om mee te werken aan de film, als acteurs in andere rollen en voor de choreografie.

Onder anderen José Feliciano, William Shatner, Jodie Foster, Harrison Ford, Don Johnson en Leslie Nielsen hebben in de serie een gastrol. In de film Pulp Fiction openbaart het personage Jules zijn plan om te stoppen met zijn leven als killer en "walk the earth, like Caine from Kung-Fu".

David Carradine speelde in 2003 en 2004 de rol van de slechterik Bill, in de twee delen van Kill Bill, net als Pulp Fiction een rolprent van Quentin Tarantino. In 2009 kwam Carradine in Thailand onder verdachte omstandigheden om het leven.

Bewegende beelden:
Intro en jamsessie met Jose Feliciano
Kung Fu, de audities

Links:
Alle afleveringen van Kung Fu

 

George Baker Selection

Met of zonder zijn Selection, maar George Baker is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten aller tijden.

15 mei 2011

Captain Kirk wenst Discovery goede reis

Mooie woorden Star Trek-acteur.

7 maart 2011

Bioscoopversie Dynasty in de maak

Scenarioschrijvers werken aan filmversie.

13 januari 2011

Bruisend afscheid Bobby Farrell

Overleden artiest inspiratiebron voor Arubaanse jongeren.

9 januari 2011

Bobby Farrell overleden

Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M., is donderdagochtend in Sint Petersburg overleden.

31 december 2010

Bob Ross: tovenaar met de penseel

Deze week in de serie Meesters der Schilderkunst: Bob Ross. "Every happy little tree needs a friend."

28 december 2010

Zeven miljoen liter bier op Oktoberfest

6,4 miljoen bezoekers op jaarlijks zuipfestijn.

4 oktober 2010

Vleugel Udo op Schlagerexpo

De glazen vleugel van de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens wordt een van de topstukken in een Duitse tentoonstelling over de schlager.

16 april 2008

Freddy Quinn ingestort

Junge, komm bald wiederDe populaire schlagerzanger Freddy Quinn (76), is met hoge bloeddruk in het ziekenhuis beland.

23 januari 2008

George Takei krijgt komeet

George Takei

Wetenschappers hebben deze week een komeet vernoemd naar de Star Trek-acteur George Takei.

5 oktober 2007