Het groene monster De Hulk

"Don't make me angry. You wouldn't like me when I'm angry." Met deze woorden probeerde dr. David Banner mensen die hem het leven zuur maakten nog te waarschuwen. Uiteraard tevergeefs. De vriendelijke wetenschapper veranderde als hij kwaad werd in een groene reus met bovenmenselijke krachten. Tussen 1977 en 1982 hield de serie The Incredible Hulk wekelijks miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. In 2003 verscheen er een bioscoopfilm, getiteld 'Hulk'.

David Banner verandert in de HulkFilm en tv-serie zijn beide gebaseerd op het stripfiguur in de gelijknamige strips van Marvel Comics. Het personage werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in 1962. Begin 1977 kreeg Kenneth Johnson van Universal Television de gelegenheid er een tv-serie over te maken.

De serie The Incredible Hulk draait om de wetenschapper David Banner, die bij een mislukt experiment wordt blootgesteld aan een overdosis gammastralen. Als hij die avond een lekke band krijgt en zich bezeert bij zijn poging de band te verwisselen, zorgt de pijn ervoor dat hij verandert in de Hulk. Geschrokken probeert Banner een genezing te vinden. Maar door tussenkomst van de nieuwsgierige journalist Jack McGee mislukt Banners onderzoek en legt een explosie het laboratorium in puin. Bij de ontploffing komt Banners collegawetenschapper om, en van Banner zelf word ook gedacht dat hij dood is.

Banner leeft nog, maar is gedwongen te vluchten. Wanhopig probeert hij een genezing te vinden tegen zijn vreemde kwaal. Tegelijkertijd gebruikt hij de kracht van de Hulk om de problemen van de mensen die hij ontmoet op te lossen. Overal word hij gevolgd door McGee, die perse een verhaal wil schrijven over het mysterieuze monster dat volgens hem een bedreiging is voor iedereen.

De rol van dr. David Banner werd vertolkt door Bill Bixby. De rol van Hulk ging na een lange zoektocht naar de bodybuilder Lou Ferrigno. Voor de scènes waarin David Banner verandert in de Hulk, droeg Ferrigno altijd kleren die een maatje te klein waren, zodat hij er makkelijker uit kon scheuren.

In 1981, terwijl de opnames voor seizoen vijf aan de gang waren, maakte CBS bekend te zullen stoppen met de serie vanwege een kleine wijziging in de kijkcijfers en het budget. Volgens geruchten verliep Bill Bixby’s contract, en wilde hij graag verder gaan met andere series. CBS zond de reeds gefilmde afleveringen nog wel uit. Er verschenen later nog wel enkele Hulk-films, zoals The Return of the Incredible Hulk en The Trial of the Incredible Hulk. Er stonden er nog meer gepland, maar deze projecten gingen niet door omdat Bill Bixby in november 1993 overleed aan prostaatkanker.

In 2003 verscheen Ang Lee’s versie van Hulk. Eric Bana speelt daarin de rol van Bruce Banner, de zoon van David Banner. Helaas zien we Lou Ferigno of één van zijn gespierde collega’s niet meer uit z’n overhemd scheuren, want het groene monster is in deze productie een animatie. Ferrigno heeft nog wel een cameo als bewaker in de film.

De 120 miljoen dollar kostende productie werd wisselend ontvangen. Veel mensen vonden de Hulk veel te groot en de animatie te nep. Maar commercieel was het een succes. De film bracht ruim 245 miljoen dollar op. Volgend jaar kunnen we het vervolg in de bioscoop verwachten, getiteld The Incredible Hulk.

Bewegende beelden:
>> Intro Incredible Hulk

Beluister:
>> That Slow Walking Away Song From Incredible Hulk

Links:
>> Bestel de tv-serie op dvd
>> Link naar de film Hulk

 

George Baker Selection

Met of zonder zijn Selection, maar George Baker is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten aller tijden.

15 mei 2011

Captain Kirk wenst Discovery goede reis

Mooie woorden Star Trek-acteur.

7 maart 2011

Bioscoopversie Dynasty in de maak

Scenarioschrijvers werken aan filmversie.

13 januari 2011

Bruisend afscheid Bobby Farrell

Overleden artiest inspiratiebron voor Arubaanse jongeren.

9 januari 2011

Bobby Farrell overleden

Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M., is donderdagochtend in Sint Petersburg overleden.

31 december 2010

Bob Ross: tovenaar met de penseel

Deze week in de serie Meesters der Schilderkunst: Bob Ross. "Every happy little tree needs a friend."

28 december 2010

Zeven miljoen liter bier op Oktoberfest

6,4 miljoen bezoekers op jaarlijks zuipfestijn.

4 oktober 2010

Vleugel Udo op Schlagerexpo

De glazen vleugel van de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens wordt een van de topstukken in een Duitse tentoonstelling over de schlager.

16 april 2008

Freddy Quinn ingestort

Junge, komm bald wiederDe populaire schlagerzanger Freddy Quinn (76), is met hoge bloeddruk in het ziekenhuis beland.

23 januari 2008

George Takei krijgt komeet

George Takei

Wetenschappers hebben deze week een komeet vernoemd naar de Star Trek-acteur George Takei.

5 oktober 2007