Tony 'You Can Do It!' Little


Naam: Tony Little, de Karl Noten van de eighties
Beroep: Fitnessgoeroe en zakenman
Leeftijd: 51
Waar kennen wij ‘em van: the Tony Little's Gazelle by Fitness Quest. Abdominal Muscle Toning & Reduction System (Klik hier, tegen elk aannemelijk bod) op de kaart zette.

Tony 'You can do it!' LittleTony Little groeide op in de staat Ohio. Zijn vader had blijkbaar al snel genoeg van het menneke, want die nam kort na de geboorte van Kleine Tony de benen. Later, toen Tony groot (nou ja) was, verhuisde hij naar Florida, waar hij fitnessleraar werd. Toen hij een tijdje met gewichten had getraind en zijn lichaam mythische proporties had aangenomen, meldde hij zich aan voor het Amerikaanse Junior National Bodybuilding kampioenschap. En won.

In 1983 ging het helemaal mis met Tony. Hij kreeg een bijna-fataal auto-ongeluk waarbij hij zo’n beetje elk botje in zijn lichaam verbrijzelde. Maar hey, Tony liet zich niet klein krijgen en begon als een gek te revalideren. En met succes. Hij was net op tijd weer fit genoeg om deel te nemen aan het Amerikaans bodybuildingkampioenschap. Hij werd verdienstelijk vijfde. Maar daarna schoot hij in een depressie en begon pijnstillers te eten. Hij werd dikker en dikker, en toen zag hij het Licht. Hij ontwikkelde zijn eigen fitnessprogramma en schreef de klassieker One on One with Tony Little: The Complete 28-Day Body Sculpting And Weight Loss Program. Het boek vloog over de toonbank, net als zijn fitnessvideo’s. Tony kreeg nationale bekendheid. En later kwam hij ook bij ons op de buis om zijn video’s, fitnessapparaten en boeken aan te prijzen.

Niet iedereen nam Tony even serieus, helaas. In de VS was hij vaak het mikpunt van spot in geslaagde en minder geslaagde parodieën, en bij ons zette Paul de Leeuw een geslaagde imitatie van Tony Little neer. Ook zakelijk had Little wat tegenslagen. Zo oordeelde de FTC (de Amerikaanse Reclame Code Commissie) in 1999 dat een aantal van Tony’s producten de claims niet kon waarmaken. Zoals deze: de gebruikers van de Tony Little's Gazelle Glider kunnen wel duizend calorieën per uur verbranden. Een paar uurtjes gliden en men zou letterlijk opgebrand zijn.

Tony Little is nog steeds actief als fitnessman en als entrepreneur. Ook verschijnt hij te pas en te onpas in allerlei talkshows. In 2006 had hij een rolletje (Offifer Briggs) in de horrorfilm The Pumpkin Karver. Tagline: Every Face Is A Work Of Art.

Links:
De website van Tony Little.

 

George Baker Selection

Met of zonder zijn Selection, maar George Baker is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten aller tijden.

15 mei 2011

Captain Kirk wenst Discovery goede reis

Mooie woorden Star Trek-acteur.

7 maart 2011

Bioscoopversie Dynasty in de maak

Scenarioschrijvers werken aan filmversie.

13 januari 2011

Bruisend afscheid Bobby Farrell

Overleden artiest inspiratiebron voor Arubaanse jongeren.

9 januari 2011

Bobby Farrell overleden

Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M., is donderdagochtend in Sint Petersburg overleden.

31 december 2010

Bob Ross: tovenaar met de penseel

Deze week in de serie Meesters der Schilderkunst: Bob Ross. "Every happy little tree needs a friend."

28 december 2010

Zeven miljoen liter bier op Oktoberfest

6,4 miljoen bezoekers op jaarlijks zuipfestijn.

4 oktober 2010

Vleugel Udo op Schlagerexpo

De glazen vleugel van de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens wordt een van de topstukken in een Duitse tentoonstelling over de schlager.

16 april 2008

Freddy Quinn ingestort

Junge, komm bald wiederDe populaire schlagerzanger Freddy Quinn (76), is met hoge bloeddruk in het ziekenhuis beland.

23 januari 2008

George Takei krijgt komeet

George Takei

Wetenschappers hebben deze week een komeet vernoemd naar de Star Trek-acteur George Takei.

5 oktober 2007