Heino voor beginners

Heino heeft echt ontiegelijk veel hits gehad. Dat realiseren we hier in Nederland helemaal niet, maar in Duitsland is hij een regelrechte superster. En als je, zoals Heino, al meer dan 120 jaar aan de top staat, dan schieten superlatieven tekort om zijn successen te duiden. Maar wat nu, als je hem ondanks alles toch niet kent en je wilt graag het werk van deze sympathieke zanger beter leren kennen? Waar moet je beginnen? 
Seine grossen Erfolge

Het handigst is het, om dan een verzamelalbum aan te schaffen, met daarop zijn mooiste liedjes. Zo verscheen er ooit een verzamelelpee van Heino met daarop 14 van zijn beste hits. Op de hoes zien we de zanger een tikkeltje melancholiek vanachter zijn zwarte bril in de verte turen. Over een titel hoefde de platenmaatschappij EMI niet lang na te denken: Seine Grossen Erfolge. Want dat betrof het immers: zijn grote successen. 

Seine grossen Erfolge Folge 1 und 2Maar al snel bleek dat de selectie niet compleet was, want Heino had wel meer dan 14 grote successen gehad. Dus verscheen Seine großen Erfolge 2, die voor het gemak maar in een dubbelaar was gestoken, samen met deel 1. Op de hoes zien we hoe Heino optreedt voor een razendenthousiaste menigte, terwijl een vrouwelijke fan hem bloemen aanbiedt. Een heel andere kant van deze veelzijdige zanger.

Maar nog deden de 28 hits geen recht aan het werkelijke succesverhaal van deze blonde schlagerzanger. Dus verschenen Seine grossen Erfolge 3, Seine großen Erfolge 4 en Seine großen Erfolge 5.
Seine grossen Erfolge 3Seine großen Erfolge Folge 4Seine grossen Erfolge Folge 5

Seine grossen Erfolge 6En ja, ook nog Seine großen Erfolge 6. Dan heb je echt alle grote Heino-klappers wel zo’n beetje bij elkaar. Maar wat zijn nu, van al die grote hits, zijn grootste hits. Dat moet men bij EMI ook gedacht hebben. Dus bracht men het album 28 seiner größten Erfolge uit. Maar de titel verraadt het eigenlijk al, ook dit was slechts een compilatie. Dus verscheen kort daarop een nieuwe plaat: 28 seiner größten Erfolge Folge 2. 

28 seiner grössten Erfolge 28 seiner größten Erfolge 2 
Maar zijn de grootste successen van Heino dan ook maar meteen zijn beste nummers? Die vraag kun je je als muziekliefhebber stellen. Als antwoord daarop bracht EMI de elpee Die Besten Von Heino uit. Kort daarop gevolgd door Die Besten Von Heino Volume 2. (Leuk detail: op de hoes van deze lp draagt hij dezelfde blauwe coltrui en bruinleren jas en heeft hij z'n gitaar even nonchalant over zijn schouders geslagen als op 28 seiner größten Erfolge Folge 2. Het jasje duikt overigens nog veel vaker op.)
Die Besten von HeinoDie Besten von Heino Volume 2

Die Allerbesten von HeinoDe volgende uitdaging was om zijn beste nummers in één album bij elkaar te brengen. Maar ook dat is gelukt. Helaas was de term ‘Besten’ al gebruikt, maar een briljante vondst maakte het toch mogelijk dit superlatief nog te overtreffen, en dus verscheen: Die Allerbesten von Heino. Het is een dubbelelpee geworden, met daarop alle 26 nummers die ook op Die Besten Von Heino en Die Besten Von Heino Volume 2 staan. Dat dan weer wel.

Nieuws:
Musical over leven Heino
Heino toch weer op toernee

Links:
Nog meer Heino-lp's
Die offizielle Homepage von Heino


Bewegende beelden:
Heino Zingt: Tampico
De Campy Heino video-pagina

 

 

George Baker Selection

Met of zonder zijn Selection, maar George Baker is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten aller tijden.

15 mei 2011

Captain Kirk wenst Discovery goede reis

Mooie woorden Star Trek-acteur.

7 maart 2011

Bioscoopversie Dynasty in de maak

Scenarioschrijvers werken aan filmversie.

13 januari 2011

Bruisend afscheid Bobby Farrell

Overleden artiest inspiratiebron voor Arubaanse jongeren.

9 januari 2011

Bobby Farrell overleden

Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M., is donderdagochtend in Sint Petersburg overleden.

31 december 2010

Bob Ross: tovenaar met de penseel

Deze week in de serie Meesters der Schilderkunst: Bob Ross. "Every happy little tree needs a friend."

28 december 2010

Zeven miljoen liter bier op Oktoberfest

6,4 miljoen bezoekers op jaarlijks zuipfestijn.

4 oktober 2010

Vleugel Udo op Schlagerexpo

De glazen vleugel van de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens wordt een van de topstukken in een Duitse tentoonstelling over de schlager.

16 april 2008

Freddy Quinn ingestort

Junge, komm bald wiederDe populaire schlagerzanger Freddy Quinn (76), is met hoge bloeddruk in het ziekenhuis beland.

23 januari 2008

George Takei krijgt komeet

George Takei

Wetenschappers hebben deze week een komeet vernoemd naar de Star Trek-acteur George Takei.

5 oktober 2007